Skip to main content

Τριάντα επτά προσαγωγές και δυο συλλήψεις στις χθεσινές πορείες

Δεκάδες προσαγωγές, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο της πόλης είναι ο απολογισμός των πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις ο
Δεκάδες προσαγωγές, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο της πόλης είναι ο απολογισμός των πορειών που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 20.000 άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε πέντε ΑΤΜ τραπεζών, σε υαλοπίνακες δυο καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, ενός S/M, ενός ταχυφαγείου, πέντε τραπεζών και τεσσάρων εμπορικών καταστημάτων, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε τρία σταθμευμένα οχήματα.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους άντρες της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 37 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 33 ετών, με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρας διακεκριμένων φθορών και στάσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πορεία και το βράδυ

Νέα πορεία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου, πέρασαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και στη συνέχεια επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου και διαλύθηκαν.