Skip to main content

Τριανταφυλλίδης: Με το νομοσχέδιο τελειώνει ο αμαρτωλός ΟΑΣΘ

Για «νέα σελίδα» στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

«Αμαρτωλό» χαρακτήρισε τον ΟΑΣΘ ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο ανοίγει νέα σελίδα που ξεκινάει με μια τριετία πραγματικής αναβάθμισης. «Είναι άλλο ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε μαζί με τους εργαζόμενους και μαζί με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης», τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη συζήτηση του σ/ν για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στο ιδιωτικό μονοπώλιο του ΟΑΣΘ και το αδιαφανές καθεστώς που χαρακτηρίζει την μέχρι σήμερα λειτουργία του, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση, η οποία κατέστησε όμηρο του ΟΑΣΘ τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας με το ένα και μοναδικό μέσο μεταφοράς επί 6 δεκαετίες.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση υλοποιεί την απόφασή της για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη λειτουργικές, αποτελεσματικές και σύγχρονες συγκοινωνίες με κοινωνικό πρόσημο, σε αντίθεση με τον «αμαρτωλό ΟΑΣΘ», τον οποίο 8.784 Θεσσαλονικείς βαθμολόγησαν κάτω από τη βάση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή το 2014.

Κάλεσε επίσης τον Υπουργό Μεταφορών να ληφθεί η απαιτούμενη μέριμνα ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς με ασφάλεια σε όλο το δίκτυο της Θεσσαλονίκης.