Skip to main content

Αλεξιάδης: Μεγάλη ευκαιρία για απόσυρση αυτοκινήτων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων".

Παρατείνεται η διαδικασία απόσυρσης των αυτοκινήτων έως την 20η Μαΐου, σύμφωνα με τροπολογία που πέρασε στη Βουλή. Η τροπολογία παρέχει ταυτοχρόνως τη δυνατότητα επίλυσης όλων των σχετικών θεμάτων μέχρι 31 Μαΐου του 2016, καθώς και ταυτοποίησης και όσων αυτοκινήτων αγοράστηκαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να έχουν τις ευμενείς διατάξεις του νόμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, έκανε λόγο για "μεγάλη ευκαιρία" και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων.

"Είναι μεγάλη ευκαιρία και πρέπει οι πολίτες να την αξιοποιήσουν, διότι δεν θα είναι αιώνια", είπε ο κ. Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας και άλλες νομοθετικές διατάξεις καθώς -όπως είπε- λειτουργεί πλέον η Διυπουργική Επιτροπή, που εξετάζει τα θέματα φορολογίας των αυτοκινήτων και θα δρομολογήσει πιο αυστηρό πλαίσιο και θα επιλύσει θέματα.

Απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως δε της ΝΔ, περί μεγάλης καθυστέρησης εφαρμογής του μέτρου, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που διαρκεί και έπρεπε να καταλήξει προς όφελος των πολιτών.