Skip to main content

Τριήμερο επαφών για τον Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες - Ποιους συναντά

Αλλεπάλληλες επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τον πρόεδρο της ΝΔ, από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου - «Δεν θα συμμετάσχουμε στην εκλογολογία»

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από 16 έως 18 Φεβρουαρίου και θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τους κ. Σουλτς, Βέμπερ, Ντόλ, Γιούνκερ, Αβραμόπουλο, Φέρχοφσταντ, Μοσκοβισί, Κατάινεν, Κρέτσου.

Προγραμματίζονται επίσης συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Κοέλιο.

«Η ΝΔ έχει τις δικές της σαφείς δημοσιοποιημένες θέσεις, με αυτές συμμετέχει στον διάλογο με όλους τους ηγέτες. Έχουμε σαφείς θέσεις και αντιλήψεις», είπε ο κ. Κουμουτσάκος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Γερμανίδα καγκελάριος να ζητήσει απο τον κ. Μητσοτάκη να στηρίξει την κυβέρνηση.

«Η χώρα κυβερνιέται με πλειοψηφία, που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει άνετη, των 153 βουλευτών. Καμιά χώρα δεν κυβερνιέται με δύο πλειοψηφίες. Μια για τα εύκολα και μια για τα δύσκολα. Δεν εφαρμόζεται πουθενά και δεν είναι στον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεν θα συμμετάσχουμε στην εκλογολογία»

Αναφερόμενος στα σενάριο περί νέων, πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε εκλογολογία».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νομού ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι ο εκσυγχρονισμός του πολιτικού συστήματος της χώρας είναι συνυφασμένος με τη συζήτηση για μια γενναία αναθεώρηση του Συντάγματος. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, θα συζητηθεί και ο εκλογικός νόμος με μια κατεύθυνση: σταθερούς εκλογικούς κύκλους.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται από πού προήλθε η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου, αλλά πρόσθεσε ότι «η έκφραση αυτής της αγανάκτησης πρέπει να έχει όρια».