Skip to main content

Τρίποντο στο 94' με Πέλκα κόντρα στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ (video)

Με χρυσή αλλαγή τον Δημήτρη Πέλκα, ο Δικέφαλος νίκησε τους Νεοσμυρνιώτες και πήρε μια πολύτιμη νίκη ανεβαίνοντας ξανά στην τρίτη θέση

Τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 25η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος ανέβηκε στην 3η θέση με 46 βαθμούς ενώ αντίθετα οι Νεοσμυρνιώτες βρίσκονται στη 2η θέση με 48 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση και έχασε δύο ευκαιρίες καθώς στο 4΄η κεφαλιά του Ενρίκε μετά από σέντρα του Λέοβατς πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 6΄η κεφαλιά του Σάκχοφ μετά από σέντρα του Τσίμιροτ πέρασε και αυτή εκτός εστίας.

Ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο 29΄όταν ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Μπεν.

Μάλιστα οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν ρυθμό και λίγο έλειψε να προηγηθούν στο 29΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεν, η κεφαλιά του Κόρμπου από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ ενώ στο 32΄ο Σιώπης βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Γεσίλ αλλά το πλασέ του δεν κατάφερε να νικήσει τον Γλύκο που έδιωξε σε κόρνερ.

Οι ασπρόμαυροι ανέκτησαν ξανά στην πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 37΄, το ανάποδο ψαλίδι του Σάκχοφ μέσα από την περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Γιαννιώτη ενώ στο 41΄το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε ο Ενρίκε πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για να πετύχει ένα γκολ και στο 48΄είχε δοκάρι μετά από σουτ που επιχείρησε ο Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες καθώς στο 77΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Οικονόμου για μαρκάρισμα στον Μυστακίδη.

Στο 85΄, Τσίμιροτ σούταρε αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ενώ στο 89΄ο Γκιοατά πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Λέοβατς.

Ο Δικέφαλος εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπέροχή αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Γιαννιώτη και στο 90’ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Σάκχοφ μετά την επέμβαση του Γιαννιώτη βρήκε στο δοκάρι.

Τον γόρδιο δεσμό για τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς έλυσε εν τέλει στο 90’ + 4΄ο Πέλκας όταν μετά από σέντρα του Μάτος και κεφαλιά του Μυστακίδη, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός με πλασέ νίκησε τον Γιαννιώτη για το τελικό 1-0. Μάλιστα ο διεθνής άσος του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε μετά την επίτευξη του γκολ από τον διαιτητή Στυλιάρα για άσεμνη χειρονομία και κινδυνεύει με βαριά καμπάνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (80΄ Πέλκας), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ενρίκε (84΄ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (75΄ Αθανασιάδης).

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούρας (75΄ Ταπόκο), Γιεσίλ (86΄ Σαββίδης), Μασούντ (90΄+3΄ Μαχμούτοβιτς).

 Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ