Skip to main content

Bahar Boutique Hotel: Οι Βεροιώτισσες που επενδύουν στα Άνω Λαδάδικα

Στο μπλε διατηρητέο της οδού Εδέσσης έγινε ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα από τις αδελφές Χρηστάκη, που διάβασαν σωστά τις προοπτικές της περιοχής.

Tρεις αδελφές, οι Βεροιώτισσες αδελφές Χρηστάκη, βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του Bahar Boutique Hotel στα Άνω Λαδάδικα, του κουκλίστικου ξενοδοχείου, στο μπλε κτήριο στη γωνία της Κατούνη με την Εδέσσης 10, με... πρόσωπο στην Πλατεία Εμπορίου.

Την ιστορία αυτού του επιχειρηματικού εγχειρήματος, αφηγήθηκε στη Voria.gr η κ. Στέλλα Χρηστάκη, γεωπόνος και έμπορος γεωργικών φαρμάκων στο επάγγελμα και, τώρα πλέον, εταίρος στη «Θεοδώρα Κατασκευαστική Α.Ε.».

Οι αδελφές Χρηστάκη προέρχονται από εμπορική, φρουτεμπορική οικογένεια της Βέροιας και πριν μια δεκαετία, μπήκαν μπροστά στο άνοιγμα που σκέφτηκε να κάνει η οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, επενδύοντας στην περιοχή των Άνω Λαδάδικων.

«Οι συνθήκες στη γειτονιά ήταν τότε διαφορετικές αλλά υπήρχαν ευκαιρίες και σωστά, όπως αποδείχτηκε, είχαμε προβλέψει την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τις προοπτικές που έκρυβε το συγκεκριμένο ακίνητο», δήλωσε στη Voria.gr η κ. Χρηστάκη.

Το όχημα δημιουργίας του Bahar, ήταν η «Θεοδώρα Κατασκευαστική», η εταιρεία των τριών αδελφών, της Στέλλας δηλαδή, της Αννέζας που είναι εκπαιδευτικός και της Θεοδώρας, χημικού μηχανικού. Το όνειρο του Βahar πήγε και φώλιασε στο κτήριο που είχε κτιστεί από την οικογένεια Αδάμ Λαδένη, στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Στο κτήριο, κηρυγμένο διατηρητέο, ως το 2008 στεγάζονταν εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

Όταν αγοράσθηκε από τις αδελφές Χρηστάκη, η κατάστασή του ήταν τέτοια που απαιτήθηκαν χρόνια- από το 2012 ως τα μέσα του 2018- για την αποκατάσταση του κτηρίου και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο.

Αλλά αυτό το ολότελα νέο ξεκίνημα για το διατηρητέο της Εδέσσης 10, οι αδελφές Χρηστάκη ήθελαν να φέρει το άρωμα της περιοχής, της αγοράς με τα μπαχαρικά, τα βότανα και τα εδώδιμα προϊόντα, γι’ αυτό και το ονόμασαν Bahar, λέξη που στην τουρκική σημαίνει άνοιξη, μια εποχή που πολύ ταιριαστά, συμβολίζει την αναγέννηση.

Το Bahar Boutique Hotel, είναι ένα 4άστερο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 16 δωματίων, το κάθε ένα με το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ στο ισόγειο του κτηρίου έχει διαμορφωθεί το καφέ – μπαρ «Sebil».

Το Bahar άνοιξε για τους πελάτες μόλις την 1η Ιουνίου και από την έναρξη λειτουργίας του έχει πληρότητα 100%, με πελάτες από Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία αλλά και Ρωσία, όπως και Έλληνες κυρίως από την Αθήνα.

«Στόχος μας είναι πέραν των υπηρεσιών στο ξενοδοχείο, σταδιακά και μέσω συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις, να μπορούμε να προτείνουμε δοκιμασμένες επιλογές στους πελάτες μας, είτε περιηγητικές, είτε ψυχαγωγίας, είτε προσωπικής φροντίδας και χαλάρωσης», πρόσθεσε η κ. Χρηστάκη αναγνωρίζοντας ότι ο τουριστικός κλάδος, ειδικά σε ένα αστικό κέντρο όπως η Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και περαιτέρω προοπτικές.