Skip to main content

Τρεις τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην πόλη Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα

Ο Σον Έντουαρντς, αξιωματικός της αστυνομίας στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο

Ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Μπέρμιγχαμ της πολιτείας Αλαμπάμα προκαλώντας ζημιές σε σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της αστυνομίας και της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τζόντι Άαρον ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή περί τις 17:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας)

Ο Σον Έντουαρντς, αξιωματικός της αστυνομίας στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντς, πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές, δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη βλάβες στις περιοχές από όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος.

Στην Αλαμπάμα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις από την Τετάρτη και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (National Weather Service, NWS) των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών στην πολιτεία.