Skip to main content

Ροδόπη: Διακινητής μεταναστών τράκαρε περιπολικό για να διαφύγει

Στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, ο 30 χρονος τραυμάτισε έναν αστυνομικό, τον εαυτό του καθώς και τους διακινούμενους μετανάστες.

Συνελήφθη χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης 30χρονος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στην εθνική Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Κοντά στον οικισμό της Σάλπης Ροδόπης, τα δύο οχήματα μπήκαν σε αγροτική οδό και ακινητοποιήθηκαν, όποτε οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Ο 30χρονος, οδηγός του ενός αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, πραγματοποίησε οπισθοπορεία, χτυπώντας με το όχημα του έναν από τους αστυνομικούς και προσκρούοντας στο περιπολικό. Ακολούθως, οι οδηγοί και των δύο οχημάτων συνέχισαν εκ νέου την πορεία τους, προκειμένου να διαφύγουν.   

Άμεσα οι παραπάνω αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να εντοπίσουν, πλησίον του Γλυκονερίου Ροδόπης, εκτός του οδοστρώματος, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του.
 
Στο σημείο εντοπίσθηκαν επίσης δέκα μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν στο παραπάνω όχημα και είχαν τραυματισθεί από το τροχαίο ατύχημα.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων βρέθηκε κρυμμένος, σε κοντινή απόσταση από το σημείο του τροχαίου και ο 30χρονος διακινητής – οδηγός του οχήματος, ο οποίος επίσης είχε τραυματισθεί.  

Ο διακινητής και όλοι οι διακινούμενοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου επτά από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.      

Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη και αυτός στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.