Skip to main content

Παρίσι: «Στρατιώτης» του ISIS σκότωσε έναν άνθρωπο πριν εξουδετερωθεί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεση. Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Με μαχαίρι επιτέθηκε εναντίον ανυποψίαστων περαστικών ένας άνδρας χθες στο κέντρο του Παρισιού, με αποτέλεσμα να σκοτώσει  έναν και να τραυματίσει άλλους τέσσερις, πριν τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί. Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο άνδρας φώναξε "Ο Θεός είναι μεγάλος", (Allah Akbar) εξαπολύοντας την επίθεση, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει «για ακόμη μια φορά το τίμημα του αίματος», διαβεβαιώνοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας».

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «τη ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».