Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ

Κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων - Το Άγιο Όρος πρέπει να μείνει όρθιο, τόνισε ο Γιάννης Σαρίδης

Μέσα στον ορυμαγδό των τροπολογιών –υπουργικών και βουλευτικών- που κατατίθενται στα νομοσχέδια της κυβέρνησης, κατατέθηκε και μια τροπολογία που αφορά τα προς εκμετάλλευση ακίνητα των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους που βρίσκονται εκτός των ορίων του.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που προτείνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκος, των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδης και της Ένωσης Κεντρώων Ι. Σαρίδης, τα ακίνητα αυτά απαλλάσσονται από παλαιότερες εκκρεμότητες όσον αφορά τον παλαιότερο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και του Ενιαίου Τέλος Ακινήτων.

Σημειώνεται ότι για την κατηγορία αυτή των ακινήτων έχει υπάρξει απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί για την τύχη της τροπολογίας αυτής μετά από πλήρη αξιολόγηση των όσων προβλέπει.

«Δεν ζημιώνεται σε τίποτα το ελληνικό δημόσιο όταν δεν παίρνει κάτι που δεν δικαιούται», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, προσθέτοντας: «Ας πιεστεί η κυβέρνηση και να βρει χρήματα περικόπτοντας περιττές δαπάνες. Το Άγιο Όρος πρέπει να μείνει όρθιο. Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα, αυτό χρειάζονται οι Έλληνες, αυτό ορίζει η συνείδησή μου και σήμερα περπατώ με το κεφάλι ψηλά».

 




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ