Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
x

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΚΩ

H νέα ρύθμιση προβλέπει ότι για να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι για πρώτη φορά μέρος σε δημοπρασία, θα πρέπει να καταθέτουν επιχειρηματικό πλάνο.

Δικλείδες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της αξιοποίησης των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ για την απελευθέρωση της εσωτερικής αγοράς ρεύματος θέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέσω των δημοπρασιών, οι προμηθευτές αποκτούν πρόσβαση στη φθηνή λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ΔΕΗ. Ύστερα από ενστάσεις που διατυπώθηκαν κατά των περιορισμών στις εξαγωγές ενέργειας που αποκτώνται μέσω των δημοπρασιών, η νέα ρύθμιση που εισάγεται προβλέπει ότι εφεξής, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν για πρώτη φορά μέρος σε δημοπρασία, θα πρέπει να καταθέτουν ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό πλάνο για τη δραστηριοποίησή τους στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού.

Όσοι έχουν ήδη λάβει μέρος σε δημοπρασίες, έχουν επίσης τη δυνατότητα (αλλά όχι την υποχρέωση) να το πράξουν. Για αυτούς είναι διαθέσιμα, έτσι κι αλλιώς, τα δεδομένα της δραστηριοποίησής τους στη λιανική αγορά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ