Skip to main content

Τσακαλώτος για τη συμφωνία: Δεν είχαμε άλλες επιλογές

Αν δεν χτυπηθεί το παλιό πολιτικό σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον είπε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών.

Όλη η Ευρώπη συζητάει για την Ελλάδα και για το νόημα αυτής της συμφωνίας επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος εκτίμησε από το βήμα της Βουλής ότι η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί.

Αν δεν χτυπηθεί το παλιό πολιτικό σύστημα αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον είπε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε ότι δεν έχει πλέον τα ίδια αισθήματα για την Ευρώπη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σκληρά τα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ εκτίμησε ότι για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες που θα πολεμούν τη λιτότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η συμφωνία θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης για να μοιραστούν δικαιότερα τα βάρη.

Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε στην ανάγκη να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και των φόρων, για να αντιστραφούν οι αδικίες. «Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές» υπογράμμισε και έκανε λόγο για μία απόφαση που θα τον βαραίνει σε όλη του τη ζωή.