Skip to main content

Τσακαλώτος: Η Αριστερά και οι Παοκτσήδες είμαστε μεγαλόκαρδοι

Ξέρετε η Αριστερά και οι Παοκτσήδες έχουν ένα κοινό, είναι μεγαλόκαρδοι, απάντησε στον Γιάννη Κουτσούκο ο υπουργός Οικονομικών.

Κόντρα υψηλών τόνων με αναπάντεχες εκφράσεις από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου της ΔΗΣΥ για την τοποθέτηση του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στην θέση του Π. Λιαργκόβα.

"Ευχαριστώ τον κ. Κουτσούκο χωρίς στίγμα υποκρισίας, ξέρετε η Αριστερά και οι Παοκτσήδες έχουν ένα κοινό, είναι μεγαλόκαρδοι", ξεκίνησε ο ΥΠΟΙΚ, αιφνιδιάζοντας τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ, όπως μεταδίδει το capital.gr. "Όχι ότι ως ΠΑΟΚ είμαι καλύτερος πασαδόρος, αλλά ήταν ο Μουστακίδης εκείνος ο  παίχτης του βόλεϊ που έδινε φοβερές πάσες και κάρφωναν άλλοι. Θα έλεγα ότι είστε ο Μουστακίδης του ΠΑΣΟΚ γιατί μου δίνετε την ευκαιρία, την πάσα να εξηγήσω την τεράστια διαφορά, τη δική μας στην περίπτωση της τοποθέτησης του κ. Κουτεντάκη".

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούκος κατηγόρησε τον υπουργό ότι έβαλε τον υφιστάμενό του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη θέση του Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. "Ή σας αγνόησαν ή ήταν προσωπική επιλογή να διορίσετε τον υπάλληλό σας για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο", τόνισε ο κ. Κουτσούκος.

Απαντώντας, ο υπουργός επισήμανε ότι πριν τον κ. Λιαργκόβα, "ο κ. Βενιζέλος είχε διώξει σε μια νύχτα την προκάτοχό του γιατί έβγαλε ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο. Εμείς κρατήσαμε τον κ. Λιαργκόβα για όλη την θητεία του".

Στη συνέχεια, ζήτησε "κι άλλες πάσες" από τον Γ. Κουτσούκο "για να με βοηθήσει στο έργο μου να καρφώνω", όπως είπε.

Ο οποίος (Γ. Κουτσούκος) μετά την αρχική αμηχανία πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας "αντιπαρέρχομαι τα κρύα ανέκδοτα του υπουργού, προφανώς τα έκανε εισαγωγή από εκεί που σπούδασε. Και μου θυμίζουν το άλλο ανέκδοτο, κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους. Έχετε βάλει παντού την υπογραφή σας. Και επιμένετε σε μια καθεστωτική αντίληψη που ταυτίζει το κράτος με τους θεσμούς. Ταυτίζει με τον θεσμό του συντονιστή του ΓΠΚΒ με ένα κομματικό σαν στέλεχος. Πολύ ευχαρίστως να μας κάνετε κι άλλες τάπες, αλλά εμένα δεν με εκφράζει αυτή η αντίληψη, έχετε τεράστια ευθύνη από αυτή τη θέση".

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη δευτερολογία του κάλυψε πλήρως την επιλογή Κουτεντάκη, λέγοντας ότι "έκανε εξαιρετική δουλειά στο ΓΛΚ, το ότι έχουμε πάντα πλεονάσματα είναι από τη δική του δουλειά. Διαλέγουμε τους άξιους και ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε. Εσείς χτίσατε το πελατειακό κράτος 30 χρόνια τώρα, έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ".