Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ

Eπί ΝΔ, ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ, κατέθεταν δήλωση πόθεν έσχε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

H υποχρέωση υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επεκτείνεται στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ, σύμφωνα με όσα ανέφερε, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ζήτημα επανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά όπως έσπευσε να επισημάνει ο κ. Τσακαλώτος, «επί ΝΔ, ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τα μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ, κατέθεταν δήλωση πόθεν έσχες».

Η ρύθμιση με την οποία εξαιρούνται τα μέλη του ΔΣ του ΤΧΣ από την υποχρέωση της δήλωσης πόθεν έσχες ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, «είχαμε συμφωνήσει με την ΕΚΤ ότι το ΤΧΣ θα υπαχθεί στο υπερταμείο με τους ίδιους όρους που λειτουργούσε» (δηλαδή χωρίς τα μέλη του να καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες), είπε ο υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι με τη νέα διάταξη «τα εκτελεστικά μέλη του ΤΧΣ κάνουν πόθεν έσχες. Δεν κάνουν οι υπόλοιποι του Γενικού Συμβουλίου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ