Skip to main content

Τσακαλώτος: Θέμα με τα stress test αν δεν ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί

O υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως οι πλειστηριασμοί για τα μεγάλης αξίας ακίνητη περουσία πρέπει να ξεκινήσουν το αργότερο έως το Μάρτιο.

Την ανησυχία της κυβέρνησης για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών από τους συμβολαιογράφους εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συμβολαιογράφοι μέχρι στιγμής έχουν αναστείλει τους πλειστηριασμούς ώς το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύντομη παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως οι πλειστηριασμοί για τα μεγάλης αξίας ακίνητη περουσία πρέπει να ξεκινήσουν το αργότερο έως το Μάρτιο, ειδάλλως θα υπάρξει θέμα stress tests και ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε πως «δεν πρέπει να μιλάμε για έξοδο από τα μνημόνια».

Τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών σε Ιταλία, Ελλάδα και Πορτογαλία απασχολούν έντονα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και προσωπικά τον επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι. Στο θέμα αναφέρεται την Τετάρτη η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στον απόηχο και της προειδοποίησης Ντράγκι για το θέμα των πλειστηριασμών στην Ελλάδα στο Eurogroup.

Για το θέμα της καθυστέρησης των πλειστηριασμών έκρουσε νέο «καμπανάκι» η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. «Η καθυστέρηση στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών θα πλήξει τόσο τους ισολογισμούς όσο και τη ρευστότητα των τραπεζών» προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης, σε δηλώσεις του στους Financial Times.