Skip to main content

Τσακαλώτος:Τρίτη ή Τετάρτη στους θεσμούς το πολυνομοσχέδιο

Όπως δήλωσε ο υπουργός με τη διαδικασία του επείγοντος θα υπάρξουν δύο συνεδριάσεις των επιτροπών και δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας

Στα μέσα της άλλης εβδομάδας πρέπει να έχει δοθεί το νομοσχέδιο στους θεσμούς, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής, στις οποίες παρουσίασε το πολυνομοσχέδιο. 

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε για ποιο λόγο η κυβέρνηση το φέρνει με τη διαδικασία του επείγοντος. Όπως ανέφερε, με τη διαδικασία του επείγοντος θα υπάρξουν δύο συνεδριάσεις των επιτροπών και δύο συνεδριάσεις της Ολομέλειας (αντί για το κατεπείγον που θα ήταν μία και μία).
 
«Όπως ξέρετε, έχουμε Eurogroup στις 22 Γενάρη κι αν πάτε προς τα πίσω, θα πρέπει οι Θεσμοί το αργότερο Τρίτη - Τετάρτη να το έχουν στα χέρια τους. Θα έχετε ένα δίκιο βέβαια ότι είναι πολύ μεγάλο και σε άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι πολλοί νόμοι. Αλλά το θετικό είναι ότι έχουμε τέσσερις συνεδριάσεις και διακοπή του Σαββατοκύριακο ώστε να μπορέσουμε να το συζητήσουμε», τόνισε ο υπουργός.
 
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αξιωματικής και της ήσσονος αντιπολίτευσης για τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει το πολυνομοσχέδιο. 

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως κατά 98% έχει διατάξεις που είναι προαπαιτούμενα. «Και για τα καζίνο, για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό, και για τα Λατομεία».