Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ

Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και αυτή η νοοτροπία δεν θα αλλάξει, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

H ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα πλησιάσει στη λύση του Κυπριακού ακόμα κι αν γίνονται διαπραγματεύσεις επί δέκα χρόνια, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και πως αυτή η νοοτροπία δεν θα αλλάξει. Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις όλοι είδαν ότι η τουρκική πλευρά ήταν εποικοδομητική και αυτό εκτιμήθηκε.

«Όταν τελειώσουν οι εκλογές θα καθίσουμε με την ‘ΤΔΒΚ’ (ψευδοκράτος) και θα συζητήσουμε. Δεν υπήρχε πρόβλημα με τις παραμέτρους εκείνης της μέρας (στο Κραν Μοντανά), η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε λύση με εκείνες τις παραμέτρους και καταλάβαμε πως ακόμη και αν συζητούμε δέκα χρόνια με εκείνες τις παραμέτρους, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θα πλησιάσει για λύση, επειδή η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ένα κράτος που αναγνωρίζεται, είναι μέλος της ΕΕ, η οικονομία της είναι σχετικά λίγο καλύτερη», είπε ο ίδιος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ