Skip to main content

Τσερμενίδης: Ο οδηγός του ΟΑΣΘ έπρεπε να φάει γιατί έπαιρνε αντιβίωση

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σχολιάζει το περιστατικό κατά το οποίος οδηγός αστικού εγκατέλειψε το λεωφορείο μετά από διαπληκτισμό με επιβάτες

Τον οδηγό της γραμμής 81Β του ΟΑΣΘ, ο οποίος εγκατέλειψε σήμερα το όχημα του μετά από διαπληκτισμό με τους επιβάτες (δείτε εδώ), δικαιολόγησε πλήρως ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης

Ο κ. Τσερμενίδης, μιλώντας στον Focus FM, ανέφερε πως ο οδηγός έτρωγε ένα κουλούρι ή ένα τοστ καθώς έπρεπε να πάρει αντιβίωση ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ ότι βιάστηκε να βγάλει δελτίου τύπου στο οποίο απολογείται για τη στάση του οδηγού. 

«Ένας εργαζόμενος στις αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι χωρίς φωνές, χωρίς φασαρίες για να μπορέσει να εκτελέσει το συγκοινωνιακό έργο με ασφάλεια και για τους επιβάτες και για τον ίδιο. Ο οδηγός έτρωγε ένα τοστ ή ένα κουλούρι την ώρα που οδηγούσε γιατί έπρεπε να το φάει επειδή έπαιρνε αντιβίωση. Αν ο επιβάτης θεώρησε ότι αυτό είναι σοβαρό αδίκημα, ας έκανε αναφορά. Το να φωνάζει και να δημιουργεί ένταση εντός του λεωφορείου, νομίζω ότι είναι απαράδεκτο», τόνισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν δύο μάρτυρες υπέρ του οδηγού. 

Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε πως ο οδηγός δεν εγκατέλειψε το πόστο του. «Δεν εγκατέλειψε το πόστο του, κατέβηκε κάτω, και μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά πήρε το λεωφορείο και εκτέλεσε κανονικά το δρομολόγιό του» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της διοίκησης, σημείωσε ότι κακώς βιάστηκε να την βγάλει καθώς έπρεπε πρώτα να εξετάσει το θέμα.