Skip to main content

Τσιώλης: «Γιορτή για το ποδόσφαιρο»

Μία γιορτή για το ποδόσφαιρο θα είναι η διεθνής φιλική αναμέτρηση του Άρη με την Πενιαρόλ (26/07, 21:30) σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη.

 

Στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας παραχώρησε συνέντευξη ο προπονητής του Άρη, Σάκης Τσιώλης, για την φιλική αναμέτρηση με την Πενιαρόλ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων».
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 
Για τα συναισθήματά του ενόψει του φιλικού αγώνα με την Πενιαρόλ: «Θα είναι μια γιορτή για το ποδόσφαιρο. Η Πενιαρόλ είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην πατρίδα της. Ο  κόσμος του ΑΡΗ το θέλει και το γιορτάζει αυτό το φιλικό. Πέρα από όλα αυτά θέλουμε να έχουμε καλή αγωνιστική παρουσία, να δούμε σε τι φάση βρισκόμαστε, γιατί ακόμα είμαστε στη μέση της προετοιμασία μας».
 
Για την μοναδική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί: «Αυτό που μετράει είναι ότι θα το χαρεί ο κόσμος. Δίνεται η δυνατότητα πέρα από τους Έλληνες, που γνωρίζουν τι εστί Χαριλάου,  να προβάλουμε κι έξω από τα σύνορά μας, την ομάδα μας».
 
Για το κομμάτι της προετοιμασίας του συνόλου του: «Έχουμε ολοκληρώσει τους βασικούς κύκλους της προετοιμασίας μας, Αυτούς της αντοχής, της τραχύτητας και των συστημάτων. Στον τρίτο κύκλο θα ακολουθήσουν μεγαλύτερες ταχύτητες και αυτοματοποιημένες ασκήσεις μέσα στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπερβεί τα όρια τους οι ποδοσφαιριστές μου και είναι στιγμές που προσπαθώ μαζί με τους συνεργάτες μου, να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου για το πάθος αυτών των παιδιών. Είμαι  πολύ ευχαριστημένος για την αγωνιστική τους συμπροφορά. Είναι άψογοι τόσο στο γήπεδο όσο και στις εξωαγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ο στόχος της προετοιμασίας δεν είναι τόσο το βουνό, το υψόμετρο και όσα προσφέρουν αγωνιστικά αλλά κυρίως αποσκοπεί στο να δέσουν οι χαρακτήρες και να βγει αυτή η εικόνα μέσα στο γήπεδο. Να καθορίσει τον τρόπο που θα λειτουργήσει όλη τη χρόνια πέρα από το σύστημα και την τακτική».
 
Για το νέο «αίμα» στον Άρη: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον ΑΡΗ να επενδύσει σε δικά του παιδιά. Θα προσπαθήσω πολύ ώστε να κάνουμε το ξεκίνημα για να λειτουργήσουν και άλλα παιδιά που θα έρθουν αργότερα στην ομάδα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους προπονητές από την Κ20 και την Κ17. Ο ΑΡΗΣ είναι τυχερός που διαθέτει τόσο ταλέντο στις υποδομές του. Στην ομάδα μας οι νεαρότεροι αθλητές είναι σε πολύ καλό δρόμο».
 
Για τον Νέρι Καστίγιο: «Κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο που συμπεριφερόταν ο Νέρι τα προηγούμενα χρόνια. Οι προκλήσεις που είχε από τους αντιπάλους του και από τον τρόπο που του συμπεριφερόταν οι δημοσιογράφοι έπαιζαν τον ρόλο τους. Ο Νέρι είναι μέσα στην αλυσίδα του ΑΡΗ και διαμορφώνει κι αυτός χαρακτήρα στην ομάδα μας. Είναι σε μια ευθεία γραμμή όσον αφορά το ύφος και τον χαρακτήρα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ο Νέρι είναι μια περίπτωση που μας χαροποίει με τον χαρακτήρα που έβγαλε όλο αυτό το διάστημα. Του είχα αναφέρει κάποια στιγμή, “Για μένα θα είσαι πρώτος στη γραμμή κι έχω όλη τη διάθεση να σε χρήσω αρχηγό γιατί σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη”».
 
Για το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία: «Το σημαντικότερο είναι ότι στους τρεις μήνες που έχω δουλέψει την ομάδα, ξέρω ποια επί μέρους στοιχεία θα πρέπει να δουλέψουμε».
 
Για τα μεταγραφικά σχέδια της ομάδας μιλώντας για την κάλυψη της θέσης του σέντερ φορ: «Έχουμε κάνει τις τελικές προτάσεις. Γίνονται παιχνίδια μάνατζερ αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο δυνατό και αναμένουμε μέχρι την Τετάρτη. Θέλω να πιστεύω να έχουμε την τελική απάντηση ώστε ο παίκτης να ενσωματωθεί στον επόμενο  σημαντικό κύκλο της προετοιμασίας μας».
 
Για τις περιπτώσεις των Μήτρογλου και του Μάντζιου: «Μας αρέσει να βάζουμε έλληνες στην ομάδα του ΑΡΗ. Από εκεί και πέρα αν δεν βρεθεί αυτή η λύση, θα προχωρήσουμε σε ξένο παίκτη. Νομίζω σήμερα ή αύριο θα γίνει μια επαφή με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα με την περίπτωση του Μάντζιου, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Έχουμε κάνει πρόταση κι έχουν γίνει επαφές με δυο πολύ καλούς ξένους παίκτες. Αναμένουμε εξελίξεις. Ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με τον ΑΡΗ με δεδομένο να πάμε μέχρι εκεί που φτάνουμε. Να στηριχτούμε δηλαδή στις οικονομικές δυνατότητές μας. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και πάνω από όλα βάζουμε το συμφέρον της ομάδας. Ο επιθετικός σφραγίσει την ομάδα μας. Τώρα υπάρχει εκκρεμότητα και στην θέση του στόπερ, αλλά οι Κοτσώνης και Γιαννίτσης έχουν καλές δυνατότητες και είναι σημαντικό να πάρουν την ευκαιρία. Είναι επένδυση για το μέλλον του ΑΡΗ αυτά τα παιδιά. Είμαι χαλαρός γιατί όταν είσαι σε μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ πρέπει να το απολαύσεις. Δεν έχω άγχος . Δουλεύω σε ένα πλάνο κι ένα πρόγραμμα. Απολαμβάνω το ότι είμαι προπονητής στον ΑΡΗ».