Skip to main content

Τσιώλης: «Ο Άρης πρέπει να χτίσει χαρακτήρα»

Η ομάδα του Άρη δεν εξαρτάται από ένα ποδοσφαιριστή τόνισε στην συνέντευξη Τύπου του ο Σάκης Τσιώλης.

 

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο προπονητής του Άρη, Σάκης Τσιώλης. Σε αυτή αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε και την ερχόμενη αναμέτρηση με την Ξάνθη για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ.
 
Αναλυτικά: 
 
Για το ματς με την Ξάνθη: «Πρέπει να κλείσουμε με επιτυχία την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με αντίπαλο μία αρκετά καλή ομάδα. Με την συμπαράσταση του κόσμου και την απαιτούμενη συγκέντρωση η ομάδα θα κάνει την δουλειά της, δηλαδή να πάρει την νίκη που θα μας δίνει ελπίδες για τα πλέι-οφ» 
 
Για την αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε: «Για την αποχώρηση του Σέρχιο Κόκε υπάρχουν τρεις λόγοι. Ο πρώτος είναι πως δεν θα συμμετείχε στον αγώνα με την Ξάνθη μετά την συζήτηση που είχα με τον γιατρό και την εγχείρηση που θα κάνει και έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί άλλο στο φετινό πρωτάθλημα. Ο δεύτερος είναι πως μετά από συζήτηση που είχα με τον παίκτη είχε την επιθυμία να αποχωρήσει. Μου τόνισε πως ότι είχε να δώσει στην ομάδα το έδωσε και είχε κορεστεί. Σίγουρα αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος λόγος για να αποχωρήσει ένας παίκτης, ενώ από την πλευρά μου δεν επιμένω ποτέ σε ένα ποδοσφαιριστή που δεν έχει κίνητρο να αγωνιστεί στην ομάδα. Όσο και να εκτιμάω τον Κόκε και είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία όταν υπάρχει μία τέτοια επιθυμία τότε δεν μπορώ να υπολογίζω και εγώ. Η τρίτη παράμετρος έχει να κάνει με ένα θέμα πολύ προσωπικό του Σέρχιο Κόκε που τον αναγκάζει να φύγει εκτός Ελλάδας. Ήταν φυσιολογική λοιπόν η λύση της συνεργασίας. Ο Άρης για να φέρει τον Κόκε εδώ πίστεψε στην αξία του. Εγώ του εύχομαι από την καρδιά του να έχει καλή επιτυχία για να λύσει το πρόβλημα που έχει και του εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια της καριέρας του. Δε θα φανεί εγωιστικό αλλά ο Άρης δεν πρέπει να εξαρτάται από ένα παίκτη και από ένα τρόπο παιχνιδιού. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Ο Άρης πρέπει να έχει άλλη νοοτροπία και είναι από τα βασικότερα προβλήματα που είχε ο Άρης. Πρέπει σαν ομάδα να κάνουμε χαρακτήρα, γιατί ομάδα θα κάνουμε σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Με κολακεύουν τα λόγια του Κόκε και με κάνουν να αισθάνομαι περισσότερο υπεύθυνος απέναντι στους παίκτες μου. Αυτό είπα και στους ποδοσφαιριστές μου, ότι ο Άρης δε στέκεται στα ονόματα και είναι κάτι μεγαλύτερο από τον καθένα μας». 
 
Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Παναθηναϊκό: «Περιμένω ένα πολύ δυνατό πολύ πιεστικό παιχνίδι από την πλευρά της Ξάνθης. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το παιχνίδι στο Βόλο, έχει κίνητρο ο Παναθηναϊκός για να βάλει ένα ακόμα βαθμό στα play off αλλά και για τον Ολυμπιακό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του. Σίγουρα θα αντλήσει δύναμη από τον κόσμο και περιμένω ένα ανοικτό παιχνίδι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα». 
 
Για τα τακτικά προβλήματα της ομάδας: «Στόχος της ομάδας είναι η νίκη. Όταν θα μπούμε με επιθετικότητα θα έχουμε και τον πρώτο λόγο για την νίκη αλλά κινδυνεύουμε στην άμυνα, αυτό δε το έχουμε λύσει ακόμα. Το έχουμε πει αυτό με τα παιδιά, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Επιθετικά μπορείς να παίξεις και με ένα επιθετικό και να βγαίνουν παίκτες από τα πλάγια. Εμείς είχαμε τρεις επιθετικούς και είχαμε τις επιλογές, ή μπορούσαμε να φέρουμε παίκτες από τον πάγκο και να αναπληρώσουμε κάτι που δεν πάει καλά στο γήπεδο. Με το Βόλο προσπαθήσαμε και καταφέραμε να έχουμε τον έλεγχο σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, δεν καταφέραμε μετά το 75’ όμως να κάνουμε ένα τρίτο γκολ και να μας φύγει το άγχος. Δεν είχαμε καλή συμπεριφορά στο τακτικό κομμάτι, αν ήμασταν λίγο καλύτεροι σε αυτό το σημείο, δε θα είχαμε άγχος στο τέλος». 
 
Για την αντίδραση του Μπομπαντίγια μετά την αλλαγή του με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ο Μπομπαντίγια ήρθε σήμερα και μου μίλησε, έδειξε ένα ευαίσθητο πρόσωπο, και μου είπε ότι έδειξε λάθος συμπεριφορά στην ομάδα και προς το πρόσωπό μου. Του εξήγησα ότι ο προπονητής δεν μπορεί να εξηγεί κάθε φορά στους παίκτες τις κινήσεις του, ότι είναι επαγγελματίας και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Μου είπε ότι οφειλόταν στην ψυχολογική του κατάσταση και ότι αν πάμε στα Play Off θα δείξει την αξία του. Όταν δεν υπάρχουν ακρότητες, δεν μπορώ να πάρω δραστικές αποφάσεις. Επειδή έρχονται άγιες μέρες και έχει τατουάζ ένα σταυρό, του είπα ότι όταν έρθει η ώρα του θα λάβει αυτό που πρέπει. Ο Άρης αυτό χρειάζεται. Θέλει κανόνες. Τους κανόνες τους βάζομε μαζί με τους παίκτες και τη διοίκηση. Δεν έχω τιμωρήσει παίκτη στα 16 χρόνια που είμαι ποδοσφαιριστής. Όταν ένας παίκτης είναι 22-23 και έχει ένα καλό συμβόλαιο που με την κρίση το βλέπει ο κόσμος και τρελαίνεται και κάνει συνεχόμενα παραπτώματα, παίρνει τα πράγματά του και φεύγει. Τους κανόνες τους κάνουμε εμείς με τους ποδοσφαιριστές και τηρούνται πρώτα από όλα από τον προπονητή».