Skip to main content

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Όσα κάνουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας

Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που επί 7 χρόνια αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα, δήλωσε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος από το γραφείο του.

Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες είπε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη με τους δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

«Όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους ακραίους κύκλους των δανειστών μας είπε ο πρωθυπουργός.  Είναι όμως παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την αντιπολίτευση».

«Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση είναι ΔΝΤ-πολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Εποικοδομητική συνάντηση στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επτά δημάρχους των όπως είπε κατά τεκμήριο υποβαθμισμένων περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας. Επεκτείνουμε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων σε 30.000 μαθητές και 151 δημοτικά σχολεία των περιοχών αυτών.

Είναι μια στοχευμένη πρωτοβουλία για να αμβλύνει τα φαινόμενα σχολικής διαρροής και να βοηθήσει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας είπε, ο κ Τσίπρας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον προϋπολογισμό του 2017, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι όπου έχει εφαρμοστεί το βοήθημα έχει αντιμετωπιστεί το θέμα του υποσιτισμού παιδιών και το ζήτημα της σχολικής διαρροής.

Με πρωτοβουλία και με σκληρή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες εξ αιτίας των δημοσιονομικών συνθηκών, προχωρούμε για την ανασυγκρότηση της χώρας. Προτεραιότητα μας είναι ο κόσμος του μόχθου, κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και η Αγίου Δημητρίοιυ είναι πλέον ανοιχτή.