Skip to main content

Τσίπρας: Εκλογές τώρα σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις απειλές που δέχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαδικτύου από μέλος του «Ρουβίκωνα».

Καταστροφική επιλογή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών αυτήν την περίοδο.

«Εκλογές τώρα», δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, «σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο», τόνισε στη δευτερολογία του, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Άκουσα την κ. Γεννηματά να μιλάει, με άκρως επιθετικό τρόπο, και να ζητεί εκλογές σήμερα. Δεν έχω καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που μου έστειλε μια επιστολή στην οποία λέει πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος σε αυτή τη θητεία», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις απειλές που δέχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαδικτύου από μέλος του «Ρουβίκωνα», σημειώνοντας πως «οι βολές και απειλές εναντίον σας είναι εξίσου καταδικαστέες και κατακριτέες με τις αμέτρητες βολές και απειλές που έχουμε δεχτεί εγώ και ο κ. Κοτζιάς το τελευταίο διάστημα».

Ανέφερε ότι η πολιτική ζωή του τόπου υπονομεύεται από τη συμπεριφορά ακραίων στοιχείων και επεσήμανε πως το ανησυχητικό είναι η έξαρση του εθνικολαϊκισμού στη χώρα. «Και βλέπω κ. Μητσοτάκη αυτό να μην σας ανησυχεί», συμπλήρωσε.

«Μου ασκήσατε κριτική για τη δήλωση που έβγαλα στο Διαδίκτυο που χαρακτήριζα τους δράστες ακροδεξιούς τραμπούκους και όχι αγανακτισμένο πλήθος. Αυτό που σας πείραξε είναι ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς, γιατί σας χαλάει το αφήγημα ότι δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά, αλλά μόνο βία από την άκρα αριστερά», συνέχισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται «σε παράλληλη πορεία με την άκρα δεξιά».

Αναφερόμενος στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εσείς βγάλατε ανακοίνωση σχεδόν ίσων αποστάσεων με τα γνωστά καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Τι από όπου κι αν προέρχεται; Δεν καταλάβατε από πού προήλθε αυτή η επίθεση; Δεν θέλετε να καταλάβετε. Αν εγώ είχα στέλεχος που λίγα λεπτά μετά το περιστατικό έβγαζε ανακοίνωση που έλεγε «καλά του κάνανε του προδότη», θα μπορούσα να σταθώ; Εσείς έχετε το θράσος όχι μόνο να στέκεστε, αλλά και να με κατηγορείτε. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον δήμαρχο», είπε ο Πρωθυπουργός.