Skip to main content

Τσίπρας: Ενημέρωση και επικοινωνία κράτους-πολίτη με το «infogov»

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή σε smartphones και σε tablets, είτε στο «Play Store», είτε στο «App Store».

Η βελτίωση της σχέσης κράτους-πολίτη βασίζεται στην έγκυρη ενημέρωση για δράσεις της διοίκησης και την αποτελεσματική επικοινωνία με αυτήν, τονίζει, σε μήνυμά του στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω των συστημάτων android και ios η εφαρμογή «infogov».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «για τον σκοπό αυτό βρίσκεται ήδη σε λειτουργία η εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης για το κυβερνητικό έργο. Ακόμα,οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για παραλείψεις της διοίκησης ή να προτείνουν βελτιώσεις με την υπηρεσία https://www.kathimerinotita.gov.gr».

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή σε smartphones και σε tablets. Για να εντοπίσει την εφαρμογή, εισάγει αντίστοιχα τη φράση «infogov» στο πεδίο έρευνας είτε του «Play Store», είτε του «App Store».

Η εφαρμογή περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες:

- Κοινωνική Αλληλεγγύη & Πρόνοια
- Παιδεία
- Υγεία
- Ανάπτυξη & Οικονομία
- Εργασία & Κοινωνική Ασφάλιση
- Περιβάλλον & Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη
- Πολιτισμός & Αθλητισμός
- Δημόσια διοίκηση & Αυτοδιοίκηση
- Άλλα Θέματα

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποια/ες από τις παραπάνω κατηγορίες θεμάτων θέλουν να ενημερώνονται μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή «notification» για την κάθε κατηγορία.