Skip to main content

Τσίπρας: Δεν αναγνωρίσαμε μακεδονικό έθνος, βγάλτε τις ταυτότητές σας

Για τη γλώσσα της ΠΓΔΜ η χώρα μας βρέθηκε προ τετελεσμένων από τη συμφωνία του 1977, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με Σκοπιανό, εξαπέλυσε κατά την δευτερολογία του στη Βουλή
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι έγινε «όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη για να μην σας διασπάσουν το κόμμα».

«Επιμένετε κάθε μέρα σε διαστρεβλώσεις και σε ψέματα. Επιμένετε να λέτε πως η Ελλάδα αποδέχεται μακεδονικό έθνος και γλώσσα», σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «για τη γλώσσα, η χώρα μας βρέθηκε προ τετελεσμένων από τη συμφωνία του 1977. Για το έθνος, δεν αναφέρεται πουθενά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Αναφέρεται ιθαγένεια».

«Βγάλτε την αστυνομική σας ταυτότητα και δείτε πως γράφει nationality – ιθαγένεια», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ότι ανάρτησε άλλο κείμενο στο site του και άλλα δημοσίευσε το Politico.

«Στα κομμάτια που δεν δημοσιεύσατε στη σελίδα σας, λέτε ότι αναγνωρίζουμε αυτονομιστικές δυνάμεις; Απαντήστε. Αναγνωρίζουμε εμείς αυτονομιστικές;», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «μπροστά στον εθνικιστικό παροξυσμό σας, γίνεστε εθνικά επικίνδυνος»