Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΧΕΞΙΑ

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μια στρεβλή αντίληψη που έγινε κυρίαρχη και αναπαράχθηκε μαζικά από πολιτικούς επιχειρηματικούς και μιντιακούς κύκλους»

Μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει σταδιακά πίσω της μια σκληρή περίοδο οικονομικής καχεξίας και κοινωνικής ερήμωσης και βρίσκεται στην τελική ευθεία της εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, με ορόσημο τον ερχόμενο Αύγουστο, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής.

Όπως είπε κατά τα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας η Ελλάδα έχει ήδη περάσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στη φάση της ανάκαμψης κάτι που όπως εξήγησε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο γενικευμένης ανασυγκρότησης δυνάμεων όσον αφορά την παραγωγή, ενισχύοντας παραδοσιακές μορφές της, αλλά παράλληλα ανοίγοντας και δρόμους για την ανάπτυξη και νέων μορφών «καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτοφανή οπισθοχώρηση που σημειώθηκε στα χρόνια της κρίσης».

Ανέφερε ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι πρώτον «να μην επιστρέψουμε στο ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στη κρίση» και δεύτερον «να απελευθερώσουμε δυνάμεις που για χρόνια ασφυκτιούσαν». «Και όταν αναφέρομαι σε δυνάμεις, δεν εννοώ κάτι αόριστο. Αναφέρομαι σε νέους, ικανούς, δημιουργικούς, ανήσυχους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο για «μια στρεβλή αντίληψη που έγινε κυρίαρχη και αναπαράχθηκε μαζικά από πολιτικούς, επιχειρηματικούς και μιντιακούς κύκλους», βάσει της οποίας «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας, επομένως ορθώς επεβλήθη το αντίδοτο της λιτότητας, για να μας επαναφέρει στον ίσιο δρόμο». Άφησε αιχμές κατά του ΣΕΒ για τη θέση που διατύπωσε περί δομικών προβλημάτων της οικονομίας όπως η χαμηλή ανταγωνιστικότητα και οι υψηλοί μισθοί.

«Πρόκειται για μια - μειωτική αν μη τι άλλο - και ψευδή αναφορά στις δυνατότητες αυτής της χώρας και των ανθρώπων της. Διότι η Ελλάδα της κρίσης, είναι  πρώτη χώρα σε όλη την Ε.Ε. - σε αριθμό πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως 30 ετών», είπε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ