Skip to main content

Τσίπρας: Η έλλειψη ρευστότητας δεν αντιμετωπίζεται με υφεσιακά μέτρα

Γύρω από το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά περιστράφηκε η συζήτηση που είχε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Α. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β.
Γύρω από το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά περιστράφηκε η συζήτηση που είχε ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Α. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδη σε συνάντησή τους στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημα που θα υποβάλλει η ΕΣΕΕ για την παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες ως την 30η Ιουνίου 2010, ώστε να εναρμονιστεί με την αντίστοιχη παράταση της χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ρευστότητας που υπάρχει στην ελληνική αγορά, καθώς και στην καθυστέρηση της έναρξης των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στο κόκκινο», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε πως «η αγορά έχει στεγνώσει και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας μέσα από μέτρα υφεσιακά».

Επίσης συζητήθηκαν πτυχές του νέου φορολογικού νόμου, αλλά και του προτεινόμενου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και από την πλευρά της ΕΣΕΕ τέθηκε το ζήτημα της έλλειψης αναπτυξιακής διάστασης στις προωθούμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, υπήρξε αναφορά στις διαδικασίες για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ ο κ. Κορκίδης επεσήμανε στον κ. Τσίπρα την ανάγκη αντιμετώπισης του παραεμπορίου και αναμόρφωσης της νομοθεσίας σχετικά με την εμπορική χωροταξία.