Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ

Σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε «παραδείσους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν σε πολιτική κόλαση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

«Πουθενά δεν κέρδισε εκλογές η Siemens και όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής. Ας το έχουν αυτό κάποιοι καλά στο μυαλό τους», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι «σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε "παραδείσους". Κανένας "παράδεισος" δεν είναι τόσο μακρινός, που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε, αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε».

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο»

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, με το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. «Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία», πρόσθεσε.

Επιπλέον, όπως τόνισε, πραγματοποιείται η διάσωση και η επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων, ησυμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι επιτεύχθηκε η συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς και η δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

«Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα»

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, στόχοι της κυβέρνησης είναι:

-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.

-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.

-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα «εξαπτέρυγά» της, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

Για τα ζητήματα ασφάλειας

«Η κυβέρνησή μας εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά» είπε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα» προσέθεσε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κυβέρνηση «θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

«Διανύσαμε μια δύσκολη πορεία, απομένουν τα τελευταία μέτρα αυτής της δύσκολης πορείας για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι κρατάμε τις υποσχέσεις μας, ότι θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της συγκυρίας με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Και αυτό αφορά τον καθένα από εμάς, από όποια θέση κι αν υπηρετεί αυτή την υπόθεση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ