Skip to main content

Τσίπρας κατά προγράμματος σταθερότητας

«Το φάρμακο για την κρίση που επιλέγει τελικά η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερο από την ίδια την ασθένεια της οικονομίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχετικά μ
«Το φάρμακο για την κρίση που επιλέγει τελικά η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερο από την ίδια την ασθένεια της οικονομίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το πρόγραμμα σταθερότητας για την οικονομία.

 Ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι «αντί για ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η κυβέρνηση επιλέγει ιδιωτικοποιήσεις και αύξηση των έμμεσων φόρων και αντί για στήριξη της απασχόλησης, επιλέγει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την ελαστική εργασία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «αυτές οι επιλογές, επιλογές συμμόρφωσης με το Σύμφωνο Σταθερότητας και μάλιστα στο στενό χρονικό ορίζοντα των τριών χρόνων, δεν συνιστούν ήπια προσαρμογή. Συνιστούν άγρια λιτότητα και αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών». Και συμπληρώνει λέγοντας ότι «φάρμακο για την κρίση δεν είναι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά μια πολιτική οικοδόμησης ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης είναι η πολιτική για την ανάπτυξη και την απασχόληση».