Skip to main content

Τσίπρας: Καταφύγιο μεγάλων καλλιτεχνικών ονείρων το ΚΠΙΣΝ

Αν η οικονομική αξία του έργου είναι σημαντική, η πολιτιστική του αξία είναι ακόμη μεγαλύτερη, σημείωσε, κατά την τελετή παράδοσης στο Δημόσιο.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήρθε να προσφέρει στον τόπο, τον πολιτισμό, σε μια εποχή που οι περισσότεροι ήρθαν να πάρουν, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα αποτελέσει «καταφύγιο μεγάλων καλλιτεχνικών ονείρων», αλλά και «ορμητήριο διεθνούς ακτινοβολίας καλλιτεχνικής παραγωγής», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι δυνατότητες που δημιουργούνται με το Κέντρο Πολιτισμού είναι πολλαπλασιαστικές.

«Αν η οικονομική αξία του έργου είναι σημαντική, η πολιτιστική του αξία είναι ακόμη μεγαλύτερη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα επέλεξε κατά τη διάρκεια της κρίσης την επένδυση στον πολιτισμό και όχι σε πιο επικερδείς στόχους, πρωτοβουλία που, όπως είπε, εκτιμούν και οι πολίτες.

Επεσήμανε ότι η μεταφορά της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε σύγχρονες, τεχνολογικά αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, καθώς και η ριζική βελτίωση της προσβασιμότητας και των υπηρεσιών της, θα δώσει μεγάλη ώθηση στο ερευνητικό και μελετητικό έργο, ενώ, αναφερόμενος στη μετεγκατάσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, είπε ότι ανοίγει νέες δυνατότητες για τεχνικά και καλλιτεχνικά αναβαθμισμένες παραγωγές.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ευθύνη και η πρόκληση για το ελληνικό Δημόσιο είναι πραγματικά μεγάλη, υπογραμμίζοντας ότι η πρωτεύουσα αποκτά έναν νέο σημαντικό πόλο πολιτισμού, με εξαιρετική αρχιτεκτονική αισθητική. «Πρόκειται για ένα έργο που είναι φτιαγμένο για τους πολλούς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.