Skip to main content

Τσίπρας: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας με τη Νότια Κορέα

Τσίπρας και Λι Νακ Γιον συνομίλησαν για την προοπτική κορεατικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στη Ν. Κορέα

Την ύπαρξη μεγάλων περιθωρίων συνεργασίας με τη Νότια Κορέα υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Λι Νακ Γιον στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Κάναμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων συνεργασίας και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασία, παρά την μεγάλη απόσταση των δύο χωρών», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Η συνεργασία μας στον οικονομικό τομέα μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μίλησαν για την προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και τις προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα.

«Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο Κορεάτης πρωθυπουργός σημείωσε:

«Τον Φεβρουάριο του 2018 διεξάγονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κορέα, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και τη φιλοξενία. Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας».