Skip to main content

Τσίπρας: Προτιμάμε να κερδίζουμε τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις

Και τα τελευταία 2 χρόνια οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά πάντα το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Προτιμάμε να κερδίζουμε τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης με ξένους δημοσιογράφους που επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο ταξιδιού που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και για το εάν αυτό σχετίζεται με την εικόνα της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά πάντα το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι προτιμά να κερδίζει τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις.

Υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 και σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση θα καλέσει τους πολίτες να συγκρίνουν την κατάσταση την οποία παρέλαβε -τη βαθιά ύφεση και την υψηλή ανεργία-, με την κατάσταση την οποία, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αισιοδοξεί ότι θα καταφέρει να παραδώσει η κυβέρνηση, με σημαντική ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.

Τότε, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, οι πολίτες θα κρίνουν αυτή την κυβέρνηση με βάση το συνολικό έργο της. Σημείωσε πως γνωρίζει ότι είναι φιλόδοξο, αλλά επισήμανε πως είναι αισιόδοξος.

«Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μια αριστερή στρατηγική έχει ως στόχο να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων διεθνών, όχι μόνο στο εσωτερικό πεδίο», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός. Είναι σημαντικό να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με μια «φιλική» στην ανάπτυξη ατζέντα, για να επωφεληθεί η κοινωνία και η οικονομία, τόνισε.

Αναφορικά με το προσφυγικό, σημείωσε ότι πρέπει να αντικατασταθεί η παράνομη και επικίνδυνη ροή προσφύγων, με ασφαλείς και νόμιμους διαδρόμους.