Skip to main content

Τσίπρας: Νιώθω σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες

Παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίχτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, αναφερόμενους στους χειρισμούς για ΠΓΔΜ και οικονομία

 

Στις σημαντικές και παράλληλες εξελίξεις τόσο στο ονοματολογικό της πΓΔΜ όσο και στο Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή και σηματοδοτεί το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίχτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όσο και στα ζητήματα της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Είναι λίγο περίεργο, αισθάνομαι σαν έναν σκακιστή που παίζει ταυτόχρονα σε δυο σκακιέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως όπως υπήρξε αίσια έκβαση στις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα, θα υπάρξουν αντίστοιχες και την επόμενη εβδομάδα (Eurogroup) για την ελληνική οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» τόνισε.