Skip to main content

Τσίπρας: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ακούσουν τη συνείδησή τους

Πρόσκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους και όχι αυτήν της κομματικής πειθαρχίας» και να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό-εργασιακό νομοσχέδιο, απευθύνει ο πρόεδρος του
Πρόσκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους και όχι αυτήν της κομματικής πειθαρχίας» και να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό-εργασιακό νομοσχέδιο, απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφ. «ΤΟ ΒΗΜΑ».

«Έχουν ιστορική ευθύνη. Τους καλούμε ανοιχτά να την αναλάβουν. Να μην καταδικάσουν τις επόμενες γενιές και να προστατέψουν το Σύνταγμα, διότι πέρα από κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο, είναι και αντισυνταγματικό», δηλώνει ο κ. Τσίπρας και επικρίνει την κυβέρνηση ότι «δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να εκτελεί την πολιτική του μνημονίου, έχοντας πάρει νωπή εντολή για μια εντελώς αντίθετη πολιτική». Ως εκ τούτου, σημειώνει πως «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη», αρκεί «να ωριμάσουν οι κοινωνικές διεργασίες, ώστε από την κάλπη να προκύψουν εξελίξεις διεξόδου. Δηλαδή, μια αληθινά προοδευτική κυβέρνηση, που να θέλει και να μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση».

Αναφερόμενος στους αποχωρήσαντες πρώην συντρόφους του και στο αν υπάρχει χώρος δράσης και ένα νέο κόμμα της Αριστεράς, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «χώρος στην πολιτική υπάρχει για όσους εκφράζουν υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες και για όσους απαντούν με σαφήνεια στα πολιτικά επίδικα και διλήμματα κάθε εποχής. Οι πρώην σύντροφοί μας πολύ σύντομα θα κληθούν να τοποθετηθούν επί της κυρίαρχης, σήμερα, διαχωριστικής γραμμής. Τάσσονται υπέρ της απεμπλοκής από τον οδυνηρό μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ-ΕΕ ή θεωρούν τις επιταγές του μνημονίου σκληρές, αλλά αναγκαίες; Αν είναι με την πρώτη απάντηση, όντως, δεν υπάρχει χώρος. Πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε κοινούς αγώνες και ίσως η αποχώρησή τους από το κοινό μας σπίτι αποτελέσει μια μικρή παρένθεση. Αν όμως, είναι με τη δεύτερη, τότε, μάλλον, ο χώρος που θα διεκδικήσουν δεν θα είναι κοινός, αλλά συμπληρωματικός στα σχέδια της κυβέρνησης».