Skip to main content

Τσίπρας: Παρά τις πιέσεις έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε

Έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια, τόνισε ο πρωθυπουργός στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό, έχουμε πάρει παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων, ανέφερε, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας

«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε τη δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης της ΚΕ

Η ΠΓ συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και στις αλλαγές στην παιδεία κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας.

Επίσης συζητήθηκε και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης-κόμματος.