Skip to main content

Τσίπρας: Παράδειγμα η Πορτογαλία για την έξοδο από τα μνημόνια

Δείξατε τον δρόμο, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Λισαβόνα.

Η Πορτογαλία αποτελεί «πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Λισαβόνα και τη συνάντηση με τον ομόλογό του Αντόνιο Κόστα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, απευθυνόμενος στον Αντόνιο Κόστα, είπε: «Δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά τα μνημόνια».

«Αμέσως μετά τη δική μας έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο, θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, με τον κ. Κόστα να συμπληρώνει πως «χρειαζόμαστε παρέα» σε αυτό.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου της Λισαβόνας, όπου τον καλωσόρισε στα σκαλοπάτια για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο Γραφείο του και να ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Στη συνέχεια, στις 22:30 ώρα Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.