Skip to main content

Τσίπρας: Πολλοί εμπιστεύονται και επενδύουν στην ελληνική οικονομία

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε επενδύσεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, είπε ο Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο «Παπαστράτος».

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε άμεσες ξένες επενδύσεις, που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, είπε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι αμέσως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό των επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές και σημείωσε πως η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εργαζόμαστε για να βάλουμε τις βάσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο, διαφορετικό από αυτό που μας οδήγησε στην κρίση, είπε ο κ. Τσίπρας.

Υπάρχει η προοπτική να πέσει η ανεργία κάτω από το 20% μέσα στο 2018

Η ανεργία μειώνεται συνεχώς και υπάρχει η προοπτική να πέσει κάτω από το φράγμα του 20% μέσα στο 2018, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή διασφαλίζεται η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και προστασία των εργαζομένων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μία προοπτική επισφαλούς εργασίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με μια προοπτική ανεργίας στα επίπεδα που βρέθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα συμβιβαστούμε με μια προοπτική μιζέριας, που θέλει τον εργαζόμενο επισφαλώς διαρκώς εργαζόμενο, αλλά και τον επιχειρηματία να μην έχει μια υγιή σχέση με τον εργαζόμενο και με την Πολιτεία, αλλά να προσπαθεί να αυξήσει την κερδοσκοπία του με κινήσεις και ελιγμούς κάτω από το τραπέζι».

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και θα το πετύχει ένα υγιές περιβάλλον εργασιακών σχέσεων και επιχειρηματικότητας.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους η επένδυση 300 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» και τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας, κατά την ομιλία του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της.

«Αποφάσισε να εμπιστευθεί τον Έλληνα εργαζόμενο και κυρίως να εμπιστευθεί την προοπτική που μπορεί να έχει αυτή η χώρα, να εμπιστευθεί το μέλλον της Ελλάδας», είπε ο πρωθυπουργός για την εν λόγω βιομηχανία και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που δικαιώθηκε αυτή η απόφαση υψηλού ρίσκου, διότι ελήφθη το 2015 σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, αφού η οικονομία και η χώρα «είχε υποστεί μια τρομακτική αποεπένδυση από το 2010 και μετά».