Skip to main content

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Μειώνεται η εγκληματικότητα στη χώρα

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό των πρόσφατων επιτυχιών της αστυνομίας και τόνισε όχι ότι έχει εξαλειφθεί αλλά ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα

Για ακραία ρητορική κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαντώντας στις βολές του στην αίθουσα της Βουλής στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Υιοθετείτε αυτήν την ακραία ρητορική επειδή δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα ξαναβρίσκει τον βηματισμό της και βγαίνει από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν σας αρέσει που η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, γιατί ο μόνος καημός σας είναι να επιστρέψετε στην εξουσία. Ο καημός αυτός διαστρεβλώνει τα πάντα».

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν  απολογισμό των πρόσφατων επιτυχιών της αστυνομίας ενώ παραθέτοντας ποσοστά υποστήριξε όχι ότι έχει εξαλειφθεί αλλά ότι έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. 

Σχολιάζοντας μάλιστα τις πρόσφατες συλλήψεις, είπε: «Είναι η καλύτερη ερώτηση στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω. Ο Θεός βοηθά τον κλέφτη, βοηθά και τον νοικοκύρη. Για κακή σας τύχη την επόμενη ημέρα συνελήφθη ο ύποπτος για την υπόθεση τρομοδέματος στον κ. Παπαδήμο. Λίγες ημέρες μετά συνελήφθη ο φερόμενος δράστης Ζαφειρόπουλου και μια σειρά από αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια και ενδεχομένως να μην σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι επιτίθεται σε θεσμούς όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία κάνοντας λόγο για αμετροέπεια.

«Με την αμετροέπεια που χαρακτηρίζει το λόγο σας επιτίθεστε σε θεσμούς που υπηρετούν την ασφάλεια της χώρας. Με αφορμή την συνάντησή μου με τον κ. Τραμπ ξεσηκωθήκατε για την αναβάθμιση των F16. Μιλήσατε για σκάνδαλο που πρέπει να απολογηθώ. Σύντομα αντιληφθήκατε ότι το παραμύθι δεν έχει δράκο αλλά η επίθεση δεν ήταν προς εμένα αλλά στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Επανήλθατε όμως με νέο κρεσέντο αμετροέπειας μιλώντας για γενικευμένη ανομία, χάος στην χώρα και ανενόχλητη δράση κακοποιών. Πριν απαντήσω να σας πω ότι πέφτετε στο ίδιο ατόπημα. Μιλώντας για γενικευμένη ανομία εν πλήττεται την κυβέρνηση αλλά βάζετε στο στόχαστρο την ΕΛΑΣ, την ηγεσία της, τους άνδρες και γυναίκες που επιτελούν το έργο τους καθημερινά. Βεβαίως ενδεικτικό των παλινωδιών σας είναι ότι ενώ σήμερα τους κατηγορείτε ότι δεν κάνουν καλά την δουλειά τους όλο το προηγούμενο διάστημα αναρτάτε tweet με συγχαρητήρια για τις επιτυχίες ΕΛΑΣ» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Έκανε, δε, επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για ακροδεξιά ρητορική: «Ακούγωντας σας αναρωτιέμαι: Πού ειναι ο αρχηγός του κόμματος που θα φέρει την πολιτική αντιπαράθεση στο κέντρο. Και όταν γυρνάω την πλάτη αναρωτιέμαι ποιος είναι στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μια πλήρη εφαρμογή της ακροδεξιάς ρητορικής».

«Ο λόγος για τον οποιο το κάνετε είναι γιατί βρίσκεστε σε πανικό γιατί έχετε βάλει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Υιοθετείτε την ακραία ρητορική γιατί δεν βολεύεστε με την πραγματικότητα ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση που εσείς την είχατε οδηγήσει με τη χρεοκοπία που φέρατε στον τόπο. Δεν βολεύεστε γιατί η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα βάρη και σύντομα. Δεν βολεύεστε γιατί εσεις είχατε επενδύσει στο αντίθετο. Δεν βολεύεστε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται εντός στόχων και θα βρίσκεται εντός στόχων και το 2018» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των Εξαρχείων ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Το αγαπημένο σας θέμα τα Εξάρχεια. Μια περιοχή που προφανώς αντιμετωπίζει προβλήματα και οι κάτοικοι που μένουν εκεί αντιμετωπίζουν προβλήατα αλλά δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στοχοποιώντας την περιοχή. Είχαμε 13% λιγότερες επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία και πρόσωπα. Εσέις κάνατε λιγότερες συλλήψεις και περισσότερες προσαγωγές. Εμείς το αντίθετο. Εσείς κανατε επιχειρήσεις σκούπα κα όποιον πάρει ο χάρος. Παιδία χωρίς παραβατική συμπεριφορά ενώ εμείς ξηλώνουμε από την ρίζα τις συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου».