Skip to main content

Τσίπρας σε Μπουτάρη: Σύμβολο προοδευτικού μετώπου μπροστά στη μαυρίλα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξεταστεί η δυνατότητα να μπλοκάρονται στο Facebook συνομιλίες που προτρέπουν οργάνωση επιθέσεων

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της επίθεσης που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Τσίπρας, φθάνοντας στο δημαρχείο και σε σύντομο διάλογο μαζί του στην είσοδο, ρώτησε τον κ. Μπουτάρη αν είναι «όλα καλά;», ενώ συστήνοντάς του την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γουλά, ο δήμαρχος είπε χαριτολογώντας: «Η Καλυψώ, ο σωματοφύλακας!». «Η Καλυψώ μού φαίνεται πιο πολλές έφαγε!», αποκρίθηκε στο ίδιο ύφος ο πρωθυπουργός. «Έφαγα, έφαγα!», είπε η κα. Γούλα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουτάρης τού σύστησε και τον Κοσμά Φουντουκίδη, τον οδηγό του, που τον προστάτεψε, και αυτός, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και τον αστυνομικό για την προστασία του. «Ο Μανόλης είναι Νο 1 στην ασφάλεια. Εάν δεν είχε τρέξει να με καλύψει και να με σηκώσει…».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ακόμη τρεις άνδρες που φαίνεται να συμμετείχαν στον προπηλακισμό του δημάρχου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Πύργο για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Κατά την άφιξη του πρωθυπουργού ένας πολίτης τού φώναξε: «Αλέξη ο λαός είναι μαζί σου» και ο πρωθυπουργός χαμογέλασε.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στον κ. Μπουτάρη, όταν έφθασαν στο γραφείο του πρώτου, επικαλούμενος τη γνωστή ρήση του Νίτσε.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση και τόνισε ότι ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. «Είτε το θέλεις είτε όχι δήμαρχε βρήκες τον μπελά σου, διότι συμβολοποιείς ένα δημοκρατικό, προοδευτικό μέτωπο μπροστά σε αυτή τη μαυρίλα», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών ήταν παρών ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.