Skip to main content

Τσίπρας: Συνέχεια του αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι για την διεκδίκηση γερμανικών επανορθώσεων «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής»

Τη συνέχιση του αγώνα μέχρι τέλους για τις γερμανικές επανορθώσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του κατά τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον σφαγιασμό των 317 Ελλήνων από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στο Κομμένο της Άρτας.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό  και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος», επισήμανε σε δηλώσεις του.

Όπως σημείωσε, για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων».

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Κομμένο της Άρτας για τις εκδηλώσεις μνήμης. Άγημα του στρατού απέδωσε τιμές ενώ τον κ. Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένο, Ευστάθιος Γιαννούλης.