Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ: ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Προς όφελος και των δυο χωρών είναι η καλή σχέση συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου

Προς όφελος και των δυο χωρών είναι η καλή σχέση συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. «Θέλω να επισημάνω ένα θέμα και οι δυο χώρες μας πέρασαν το τελευταίο διάστημα δυσκολίες, αλλά κανένας ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του άλλου» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο.

Γιλντιρίμ: Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με λογική και ψυχραιμία

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, τόνισε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αλληλεγγύη και καλή θέληση.

«Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με λογική και ψυχραιμία», υποστήριξε ο κ. Γιλντιρίμ, προσθέτοντας  ότι «γνωρίζουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά έχουμε και εμείς προβλήματα».

«Οι παραλείψεις ή και οι παρερμηνείες δεν θα πρέπει να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να εστιάσουμε στις ευκαιρίες συνεργασίας που έχουμε μπροστά μας με μια αντίληψη καλής γειτονίας διαλόγου και δικαιοσύνης».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «οι ευκαιρίες για συνεργασία είναι περισσότερες από ό,τι τα προβλήματα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ