Skip to main content

Τσίπρας: Θα εγκαινιάζω τη ΔΕΘ τα επόμενα οκτώ χρόνια (φωτο+vids)

Η επίσκεψη του κ.Τσίπρα στην επετειακή ΔΕΘ ξεκίνησε με τη καθιερωμένη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo.

"Δεν πειράζει που δεν εγκαινίασα φέτος τη ΔΕΘ. Θα την εγκαινιάζω τα επόμενα οκτώ χρόνια", σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Ηelexpo κατά την άφιξή του στην 80ή ΔΕΘ.

Η επίσκεψη του κ.Τσίπρα στην επετειακή ΔΕΘ ξεκίνησε -με μισή ώρα καθυστέρηση σε σχέση με το πρόγραμμα- με τη καθιερωμένη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo.

Τον κ.Τσίπρα συνοδεύουν όλα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Γιάννης Δραγασάκης καθώς και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Θεανώ Φωτίου και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής,. Παρόντες στη συνάντηση στα γραφεία του εθνικού εκθεσιακού φορέα είναι ακόμη οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος και Κατερίνα Ιγγλέζη.

Στα πηγαδάκια που στήθηκαν πριν την άφιξη του κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ διέρρευσε και η τελευταία εκδοχή του ψηφοδελτίου της Α΄Θεσσαλονίκης το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη. Επικεφαλής, σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, θα είναι ο κ.Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολουθούν οι κκ Αμανατίδης, Κουράκης, Μπόλαρης, Μηταφίδης, Τριανταφυλλίδης και η Βούλα Τεκτονίδου. Μπορεί μέχρι το βράδυ το ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης να αλλάξει στη Β΄όμως οι δύο πρώτοι είναι δεδομένοι: Σωκράτης Φάμελλος και Δημήτρης Μάρδας.

Ο κ. Τσίπρας αύριο το βράδυ μετά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ έχει προγραμματίσει ομιλία στην Κοζάνη.

Στα "χαριτωμένα" της προσέλευσης Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν το σημάδι από κόκκινο κραγιόν που του άφησε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο μάγουλο. Στη σχετική παρατήρηση των δημοσιογράφων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει χαμογελαστά: "Με φιλάνε και οι γυναίκες".

Στη συζήτηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός με τη διοίκηση και εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η ΔΕΘ είναι βαρόμετρο και πυξίδα και πως είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 που ξεκίνησε η κρίση είχε μειωμένα δεδομένα, από πέρσι όμως αυτά άρχισαν να βελτιώνονται. "Είναι μια 80χρονη που ξανανιώνει", σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας εκτίμησε ότι το β΄εξάμηνο του 2016, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα περάσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έκανε λόγο, μάλιστα, για κανόνες που προτίθεται να βάλει ώστε να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα από την ανάπττυξη και είπε ότι ήδη υπάρχει έδαφος σταθερότητας και τα έσοδα του Αυγούστου είναι σημαντικά αυξημένα.

Παρομοίασε, ακόμη, την οικονομία με ελατήριο το οποίο είναι σε συμπίεση και με την αποκατάσταση της σταθερότητας θα αρχίσει να επανέρχεται.

Για την αποκατάσταση της σταθερότητας, τα απαραίτητα βήματα, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η απομείωση του χρέους.

Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους επιχειρηματίες και τους βιομηχάνους "να γίνουν σύμμαχοί του".

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε ευχάριστο κλίμα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη

 

 

Κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οι Γιάννης Αμανατίδης, Όλγα Γεροβασίλη και Παναγιώτης Κουρουμπλής