Skip to main content

Τσίπρας: Θα καταθέσουμε αύριο αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις

Ζητούμε από τους εταίρους σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδότηση, απομείωση χρέους και μεταρρυθμίσεις, είπε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «κινούμαστε στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράξαμε».

«Σήμερα καταθέσαμε την πρόταση στον ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης. Για ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης για το μεσοπρόθεσμο διάστημα. Αύριο θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Σαφείς δεσμεύσεις για χρηματοδότηση, απομείωση χρέους και μεταρρυθμίσεις. Αυτός είναι ο στόχος και η προσπάθειά μας. Έχουμε στο πλευρό μας τον λαό» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την μεριά του επεσήμανε στον πρωθυπουργό ότι τα γεγονότα που ζούμε είναι βαρύνουσας σημασίας και είναι θετικό το ξεκαθάρισμα που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν σήμαινε σε καμία περίπτωση ρήξη αλλά την επανέναρξη της προσπάθειας για αταλάντευτη παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.