Skip to main content

Τσίπρας: Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη πραγματική συμπρωτεύουσα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τήρησε την υπόσχεσή του για τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου και μίλησε για τα σχέδια του για την πόλη.

Σε κέντρο διαβαλκανικής συνεργασίας και «πραγματική συμπρωτεύουσα» οραματίζεται να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, όωπς ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλάι του στα εγκαίνια της 82ης ΔΕΘ.

«Η Θεσσαλονίκη θα μετατραπεί σε κέντρο διαβαλκανικής συνεργασίας. Έχει αυτή την κουλτούρα. Έχει αυτή την παράδοση» υπογράμμισε.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατηγορώντας τις ότι το ενδιαφέρον τους για τη Θεσσαλονίκη εξαντλούταν μόσο σε εθιμοτυπικές επισκέψεις, υποσχέσεις και καλά λόγια για τη συμπρωτεύουσα,«που μόνο συμπρωτεύουσα δεν ήταν».

«Στην περσινή μου συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, τους είπα ότι δεν θέλω να ακουλουθήσω τον ίδιο δρόμο» σημείωσε και αναφέρθηκε στην υπόσχεση δημιουργίας πρωθυπουργικού γραφείου στην πόλη την οποία, όπως είπε, και τήρησε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εκτός από το γραφείο, διοργάνωσε στην πόλη και τις δύο συνόδους.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έργο του μετρό, το οποίο είπε ότι σταμάτησε να είναι το ανέκδοτο της πόλης, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που ανέφερε ότι δίνει ευρύτερες αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά και την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. «Ο ΟΑΣΘ πέρασε ήδη σε νέα εποχή και μπαίνει τέλος στη σκανδαλώδη ιστορία του. Στον ΟΑΣΘ θα κριθούμε ακι από την εκκαθάριση του κόπρου του Αυγεία αλλά και στην αποτελεσματικότητα του οργανισμού», πρόσθεσε.

Τέλος, μίλησε για την απραχώρηση του στρατοπέδου του Παύλου Μελά και την επικείμενη παραχώρηση του Κόδρα, διευκρινίζοντας ότι με την παραχώρηση στρατοπέδων δημιουργείται μια νέα αντίληψη για χρήση του δημόσιου χώρου από αυτούς στους οποίους ανήκει ο δημόσιος χώρος.

Μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο έργο για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο λιμάνι, τα νέα σχολικά κτήρια αλλά και την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.