Skip to main content

Τζανακόπουλος: Η ευθύνη για το φασιστικό εσμό βαραίνει τον Μητσοτάκη

Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το «Κουτί της Πανδώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πυρά κατά της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι «με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά της» έχει «απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων» εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του για την προτροπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπραμπαρούση, προς τις Ένοπλες Δυνάμεις να προχωρήσουν σε πραξικόπημα.

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το "Κουτί της Πανδώρας". Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες θεωρίες που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην προτροπή του βουλευτή της Χ.Α. προς τον ελληνικό στρατό για πραξικόπημα ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε.