Skip to main content

Τζανακόπουλος: Με σχέδιο να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την επιτροπεία

Υποχωρήσεις έγιναν και από το ΔΝΤ και από την ΕΕ και από την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Για να επιτευχθεί συμφωνία έγιναν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές. Υποχωρήσεις έγιναν και από το ΔΝΤ και από την ΕΕ και από την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
«Η ελληνική πλευρά δέχθηκε αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος και από την άλλη πλευρά υπήρξε η αποδοχή του γεγονότος ότι εκτός από τα αρνητικά θα υπάρξουν και θετικά μέτρα. Ούτε η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το πνεύμα της λιτότητας που υποστηρίζουν οι συντηρητικές δυνάμεις, ούτε οι συντηρητικές το δικό μας πολιτικό πλαίσιο. Το δικό μας σχέδιο, είναι να οδηγήσουμε τη χώρα έξω από την επιτροπεία και να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε.

Οπως είπε, έγιναν προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό δεδομένου των συνθηκών διεθνώς. «Είναι η πρώτη φορά που κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.