Skip to main content

Τζανακόπουλος: Προτιμότερο να προετοιμάσουμε μια καλύτερη λύση

Η λύση που παρουσιάστηκε χθες δεν αντιστοιχούσε ούτε στους στόχους που είχαν τεθεί ούτε στις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Κάναμε όσα οφείλαμε και επομένως αναμένουμε και δικαιούμαστε το ίδιο να πράξει και το σύνολο των εταίρων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και τόνισε πως πλέον και οι εταίροι έχουν καθήκον να υλοποιήσουν τις δικές τους.

Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι παραμένει η απόσταση ανάμεσα στις θέσεις του ΔΝΤ και της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει μειωθεί αισθητά.

Εξάλλου, επέρριψε τις ευθύνες για τη μη ύπαρξη συνολικής συμφωνίας στη Γερμανία, χωρίς να την κατονομάσει, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υφίσταται απαίτηση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και από την άλλη να μη γίνεται αποδεκτή η θέση

«Η λύση που παρουσιάστηκε χθες δεν αντιστοιχούσε ούτε στους στόχους που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα ούτε στις θυσίες του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Πάντως, επεσήμανε ότι είναι προτιμότερο να προετοιμάσουμε μια καλύτερη λύση παρά να πάρουμε αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα και δεν προσφέρουν ασφαλή διέξοδο.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εγκρίθηκε η τεχνική συμφωνία κυβέρνησης - θεσμών και δρομολογήθηκε η εκταμίευση της δόσης το αμέσως επόμενο διάστημα.