Skip to main content

Τζανακόπουλος: Προβοκατόρικη ενέργεια η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: τον τρόμο και την ανασφάλεια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τέτοιες προβοκατόρικες, εγκληματικές ενέργειες, δεν είναι ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη χθεσινή επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την επίθεση, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε αμέσως μετά το συμβάν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος».

«Φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων» από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα, τέτοιου είδους περιστατικά», σε αντίθεση, όπως είπε, «με το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

«Ειδικότερα για τη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον φανερό ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πολιτικού σχεδίου, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι «πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια».

«Η ΝΔ επιμένει να εκτίθεται. Είτε αυτοεξευτελιζόμενη, παραθέτοντας χυδαία ψεύδη, που έπειτα τα αποδίδει ανερυθρίαστα στον Πρωθυπουργό, είτε εκμεταλλευόμενη μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις» υποστήριξε.

Σημείωσε ακόμη ότι «στο μυαλό της φανατικής ακροδεξιάς που εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, ο ένοχος για κάθε είδους έκνομη ενέργεια, φέρει τα διακριτικά της κυβέρνησης ή παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όταν για παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2013 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, τότε δεν είχαμε να κάνουμε με ανομία, αλλά τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν την παραμονή των εκλογών του 2014 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε δεν ήταν ανομία, τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα για μία προβοκατόρικη εγκληματική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πάλι φταίει η σημερινή κυβέρνηση» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να παρακολουθήσει τον ακροδεξιό κατήφορο και το παράλληλο σύμπαν της ανομίας που φαντασιώνεται η ΝΔ για να δικαιώσει την αντιπολιτευτική της γραμμή».