Skip to main content

Τζανακόπουλος: Σε φάση ανάκαμψης η ελληνική οικονομία

Το μομέντουμ είναι θετικό και η κυβέρνηση θέλει να το αξιοποιήσει δρώντας σε πέντε πεδία, ανέφερε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση δεν αποφασίζει έξοδο στις αγορές με βάση τη φημολογία και τα δημοσιεύματα, αλλά διερευνώντας πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη βέλτιστη διαχείριση του χρέους και την προετοιμασία του εδάφους για πλήρη έξοδο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, ανέφερε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, έκλεισε ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και η ελληνική οικονομία εισήλθε σε φάση «δυναμικής ανάκαμψης».

Το μομέντουμ είναι θετικό και η κυβέρνηση θέλει να το αξιοποιήσει δρώντας σε πέντε πεδία, ανέφερε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

1. επιστροφή της χώρας στις αγορές χρήματος,
2. παρεμβάσεις για την τόνωση της οικονομίας με αύξηση στις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης,
3. παρεμβάσεις για την κοινωνική προστασία,
4. μέριμνα για τη καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,
5. περαιτέρω εκδημοκρατισμό των θεσμών.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Στις περιπτώσεις αυτές δεν κρίνονται πραγματικά ζητήματα, αλλά κρίνεται αν έχει ερμηνευτεί ο νόμος σωστά. Η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αφορά νομικά ζητήματα. Επομένως η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που θεωρεί ορθό και δεν θα κάνω άλλο σχολιάσμό».