Skip to main content

Τζανακόπουλος: Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσα έγιναν στην Τούμπα

Η κυβέρνηση θα λάβει «δύσκολες αποφάσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε μήνυμα ότι «θα μπει τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τη χώρα».

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα λάβει «δύσκολες αποφάσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος», ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά προστίθεται στον κατάλογο βίας εδώ και δεκαετίες.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε απλά ανέχτηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά» είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα μέτρα:

    Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.
    Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.
    Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
    Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.

«Η κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα δραστικά μέτρα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος».

«Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μην δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στον φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς» σημείωσε.

Αναφορικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, απάντησε ότι «η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη δόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά και με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού προτάθηκε η επένδυση στη ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει στα χέρια τούρκων επενδυτών».

«Οι αναφορές της αντιπολίτευσης γίνονται με αφορμή ένα και μόνο περιστατικό που αφορά τα πρόστιμα της προηγούμενης διοίκησης της ΣΕΚΑΠ τα οποία αγνοούσε» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλυψε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για τα περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών.

«Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές και τόνισε πως «στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση αναμένει να δει το κατηγορητήριο και εργάζεται έτσι ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση στο συγκεκριμένο περιστατικό» ανέφερε, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι και η πιο πιθανή εξέλιξη.

«Αν η Τουρκία επιλέξει να κλιμακώσει, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» προειδοποίησε.

Παράλληλα, ο κ. Τζακόπουλος παρείχε κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τη δήλωση περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών, σημειώνοντας πως «ο κ. Καμμένος έκανε την αναφορά προφανώς μεταφορικά».