Skip to main content

Τζαβάρας: Η συμπεριφορά Παπακώστα δεν ήταν ευπρεπής

Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα δεν ήταν μία ευπρεπής συμπεριφορά.

«Εάν φτάσει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να έλθει σε διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο, καλά θα κάνει να αποχωρήσει και να παραιτηθεί», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM για την αντικατάσταση της Κατερίνας Παπακώστα στον τομέα Υγείας του κόμματος μετά τις αιχμές που άφησε για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Θεωρώ ότι ο πρόεδρος έκανε πολύ καλά», είπε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε ότι ο κάθε βουλευτής, σε κάθε κόμμα, οφείλει να είναι προεδρικός, δηλαδή να υποστηρίζει τον πρόεδρο του κόμματός του, ο οποίος έχει αναδειχθεί με καταστατικές διαδικασίες.

Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., η τοποθέτηση της κ. Παπακώστα «δεν ήταν μία ευπρεπής συμπεριφορά και κυρίως δεν ήταν μία συμπεριφορά που να έχει το στοιχείο της συνεπούς ενασχόλησης με προβλήματα, που κάθε βουλευτής αντιμετωπίζει σαν καθήκον του, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τη Βουλή, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τις τάξεις του κόμματός του». «Γιατί», πρόσθεσε, «δεν θα υποδείξει ο βουλευτής στον πρόεδρο τι θα κάνει αναφορικά με ένα θέμα, το οποίο ανάγεται στην κυριαρχική του θέληση».